Protecția Consumatorului precizează că cele 124 de reclamaţii primite în perioada mai 2023 – martie 2024 au semnalat nerambursarea contravalorii biletelor achiziționate pe platforma iabilet.ro, pentru spectacole care au fost anulate.

Astfel, pe lângă amenda de 55 de mii de lei, ANPC a mai emis și “un ordin de încetare a practicilor comerciale incorecte”, obligând platforma să restituie integral sumele achitate pentru evenimentele anulate, la solicitarea consumatorilor, indiferent de termen.

O altă neregulă semnalată de inspectorii ANPC este că cei care cumpărau bilete de pe iabilet.ro erau obligați să accepte termenele și condițiile de pe platformă, “fără să aibă posibilitatea de a alege altă variantă şi fără a avea posibilitatea de a alege în cunoştinţă de cauză, ceea ce implică un timp insuficient pentru a-i studia, fiind obligaţi să şi le asume, prin bifarea în procesul de achiziţionare a biletului”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday