Un raport anual realizat de Asphalt Industry Alliance (AIA) a constatat că problemele sunt mai accentuate în Anglia și Țara Galilor, autoritățile locale așteptându-se să repare aproximativ două milioane de gropi în anul financiar curent. Este un record al ultimilor opt ani. Spre comparație, anul trecut au fost astupate 1,4 milioane de gropi, mai prezintă alianța.

Analiza a mai arătat că bugetele alocate pentru întreținerea autostrăzilor britanice au fost majorate, în medie, cu 2,3% pentru anul financiar 2023 – 2024, comparativ cu anul precedent. Cu toate acestea, președintele AIA, Rick Green, a declarat că autoritățile locale au ceva mai mulți bani de cheltuit în acest an, dar impactul creșterii costurilor pe fondul inflației înseamnă că, de fapt, reușesc să facă mai puțin cu mai mulți bani”.

Acesta a mai adăugat cădacă la această problemă mai adăugăm și efectele vremii extreme cu care ne confruntăm din ce în ce mai des, rezultă o accelerare a ritmului în care drumurile se deteriorează, până la un punct în care vor fi complet distruse”.

Suma necesară pentru a repare gropile din asfalt, mai arată raportul, depășește 16,3 miliarde de lire sterline, în creștere cu 16% față de anul trecut. În octombrie 2023, guvernul a anunțat că va oferi o finanțare de 8,3 miliarde de lire sterline, pe o perioadă de 11 ani, doar pentru repararea gropilor din asfaltul din Anglia.

“Acest raport dezvăluie în termeni cruzi provocarea uriașă cu care se confruntă consiliile în ceea ce privește întreținerea rețelei de drumuri locale, pe care se bazează aproape toată lumea. Costul reparațiile, în contextul întârzierilor, se ridică acum la aproape dublul sumei suplimentare pe care guvernul a promis-o pentru următorii 11 ani”, subliniază organismul ce reprezintă autoritățile locale britanice. 

Surse alternative: Sky News, BBC

*foto cu caracter ilustrativ, sursa: Alan Budman | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday