Rețelele ruse Baza și Mash au răspândit masiv, luni seara, un fals comunicat, realizat cu antetul Casei Regale, care ar fi anunțat “moartea subită” a Regelui Charles. Ambasada britanică din Ucraina a postat pe Twitter un anunț în care spune clar că “Știrea privind prezumtiva moarte a Regelui este falsă“, iar Palatul Buckingham a declarat pentru Tass, agenția oficială a Rusiei că: “Suntem încântați să confirmăm că regele continuă să-și îndeplinească îndatoririle de serviciu și de ocupațiile sale personale”.

După răspândirea pe rețelele ruești de socializare, știrea a fost preluată de Gazeta.Ru, un site de știri de la Moscova, dar și de Sputnik. The Telegraph arată că modul ciudat în care a pornit și s-a răspândit știrea falsă ar putea sugera că în spatele ei se află mașinăria de propagandă a Kremlinului.

Regele, care a fost diagnosticat cu câteva săptămâni în urmă cu o formă de cancer (neprecizată), își continuă activitatea discret, evitând aparițiile publice.

Sursa: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday