Într-un articol pentru The Telegraph, Grant Shapps, secretarul de stat pentru Apărare al Marii Britanii a explicat că “bineînțeles că [Vladimir Putin] nu va ajunge nicăieri după ce a trucat așa-numitele alegeri de duminică, într-o țară în care oponenții politici sunt fie închiși, fie uciși. În mod șocant, la sfârșitul următorului său mandat, perioada în care Vladimir Putin a fost la putere o va egala pe cea a dictatorului Iosif Stalin. Totodată, Putin se și comportă ca un Stalin al zilelor noastre”.

Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, a fost președinte între 2000 și 208, înainte de a reveni în funcție în 2012, după un mandat de prim-ministru. După obținerea unui nou mandat, acesta va fi în continuare președintele Rusiei cel puțin până în 2030. Stalin, succesorul lui Lenin în 1924, a condus Uniunea Sovietică timp de 29 de ani.

Acesta este un tiran pe care Occidentul trebuie să îl înfrunte – avem mijloacele necesare, dar, așa cum am spus la Kiev, trebuie să arătăm că avem voința de a-l învinge”, a mai subliniat Grant Shapps. În ultimele zile, oficialul britanic i-a cerut premierului Rishi Sunak să majoreze cheltuielile pentru Apărare la 3% din PIB. Deși solicitările acestuia nu au fost îndeplinite, Shapps a insistat asupra faptului că premierul britanic s-a angajat să sprijine Ucraina “atâta timp cât va fi nevoie, pentru a-l învinge pe Putin”. Marea Britanie alocă în prezent 2,27% din PIB pentru Apărare, respectând angajamentele NATO. 

Nu putem nega faptul că războiul pentru apărarea Ucrainei rămâne dificil. Putin a transformat economia rusă pentru a-și susține invazia și nu dă doi bani pe numărul intolerabil de morți pe care poporul său îl suferă pe linia frontului”, a mai scris Grant Shapps. 

Sursa: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday