După metodologia Eurostat, România a înregistrat o inflație de 7,1% în luna februarie, fapt ce a plasat-o pe primul loc în rândul celor 27 de state membre. După calculul Institutului român de Statistică (INS), indicatorul a fost de 7,2%.

România a fost urmată de Croația (cu o inflație de 4,8%) și Estonia (4,4%): La polul opus, s-au situat Letonia și Danemarca (ambele cu 0,6%) și Italia (0,8%). 

Biroul european de statistică mai arată că inflația în Zona Euro a scăzut, din ianuarie în februarie, de la 2,8% la 2,6%. În februarie 2023, indicatorul se situa la 8,5%. La nivelul celor 27 de state membre, media a scăzut, din ianuarie în februarie, de la 3,1% la 2,8%. Anul trecut, în a doua lună, inflația se situa la 9,9%.

Ca și în ianuarie, cea mai importantă contribuție la rata anuală a inflației din Zona Euro, în februarie, a venit din partea serviciilor (+1,73 de puncte procentuale). urmate de alimente, alcool și tutun (+0,79 pp) și bunuri industriale non-energetice (+0,42 pp).

Date/Tabel: Eurostat

Foto: Dreamstime/Irontrybex

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday