Update ora 18:50: Chișinăul neagă că ar fi avut loc un atac asupra Transnistriei, precizând într-un comunicat de presă că “în urma examinării imaginilor video și din schimbul de informații, comunicăm că incidentul în cauză este o tentativă de a provoca frică și panică în regiune. Tehnica militară din imagini nu funcționează de câțiva ani. Autoritățile de la Chișinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă vreun atac asupra regiunii transnistrene“, a transmis Biroul politici de reintegrare.

Știrea în formă inițială: Separatiștii pro-ruși din Transnistria pretind că ucrainenii au atacat cu o dronă o bază militară de la Tiraspol și au distrus un elicopter, în această după-amiază. Kievul nu a comentat până acum informația.

“La una dintre unitățile militare din Transnistria a avut loc un incendiu. Potrivit datelor preliminare, acesta a fost provocat de un atac cu o dronă kamikaze. A ars complet un elicopter vechi, care se afla la sol. A fost lansată o anchetă”, transmite presa de stat din Rusia, care citează oficiali transnistreni. Presa transnistreană a publicat și primele imagini cu presupusul atac.

Potrivit autorităților pro-ruse de la Tiraspol, drona ar fi venit din direcția Odesei. Din primele informații, nu sunt victime.

La această oră, nu există reacții din partea guvernelor de la Kiev și Chișinău cu privire la acest incident și, totodată, nu este clar nici dacă este vorba de un atac sub steag fals.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday