Potrivit documentelor consultate de Wall Street Journal și persoanelor familiarizate cu problema, care au vorbit sub protecția anonimatului, procurorii din Virginia au trimis încă de anul trecut citații în cadrul unei anchete penale care verifică dacă platformele de socializare ale Meta facilitează și profită de pe urma vânzării ilegale de droguri. Meta este proprietarul Instagram și Facebook.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a ajutat la anchetă, potrivit surselor WSJ. Procuratura și o purtătoare de cuvânt a FDA au refuzat să comenteze, dar Meta a transmis că “Vânzarea de droguri ilicite este împotriva politicilor noastre și lucrăm pentru a găsi și elimina acest conținut din serviciile noastre. Meta cooperează în mod proactiv cu autoritățile de aplicare a legii pentru a ajuta la combaterea vânzării și distribuției de droguri ilegale“.

Vineri, Nick Clegg, președintele pentru afaceri globale în cadrul Meta, a declarat că compania s-a alăturat Departamentului de Stat și altor autorități pentru a ajuta la orpirea vânzării online de droguri sintetice, și contribuie în mod activ la educarea utilizatorilor cu privire la riscurile asociate. “Epidemia de opioide este o problemă majoră de sănătate publică, care necesită acțiune din partea tuturor părților societății americane“, a mai scris el pe X (Twitter).

Meta a angajat companii externe pentru a verifica agențiile de publicitate și conținutul care ar putea încălca regulile privind promovarea și vânzarea medicamentelor pe rețelele de socializare pe care le deține. Cel puțin două dintre aceste agenții au confirmat pentru WSJ că au primit citații și au predat procurorilor mii de reclame care au rulat pe platformele Meta, multe dintre ele pentru medicamente eliberate pe bază de rețetă.

Sursă: Wall Street Journal

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday