Nathan Owen, un asistent social în vârstă de 31 de ani, a fost arestat de poliția din Merseyside miercuri, la o săptămână de la incidentul în care mașina sa, un Jaguar I-Pace electric, a accelerat pe o autostradă de lângă Liverpool, aparent scăpată de sub control.

Poliția a expertizat mașina și a comunicat doar că “putem confirma că, în urma unei investigații, un bărbat a fost arestat în legătură cu incidentul de pe M62, sub suspiciunea de conducere periculoasă și tulburarea ordinii publice”.

Relatat pe larg de presa britanică și internațională, incidentul a ridicat numeroase semne de întrebare vis-a-vis de siguranța mașinilor electrice, șoferul susținând că mașina sa a rămas fără frâne și că a accelerat singură până la o viteză de 160 km/h. Opt mașini de poliție au format atunci un convoi în jurul Jaguarului, iar autostrada a fost închisă până când mașina a putut fi oprită.

Poliția nu a comunicat totuși clar dacă Owen a mințit, nici dacă expertiza făcut a arătat că Jaguarul I-Pace, un model de 90 de mii de euro, din 2019, avea sau nu o problemă tehnică.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday