Guvernul britanic a reacționat rapid în urma anunțului intenției de cumpărare de către compania Redbird IMI, finanțată inclusiv de guvernul de la Abu Dhabi, și a cerut autorităților de concurență să analizeze efectele unei astfel de achiziții. La presiunea opiniei publice, la nivelul guvernului au fost demarate astfel discuții pentru modificarea legislației și pentru blocarea accesului altor state la organizațiile media britanice. 

Aproximativ 100 de parlamentari, nu doar conservatori, au semnat o scrisoare în care se opun preluării ziarului The Telegraph și a revistei politice Spectator de către compania Redbird IMI, invocând îngrijorarea cu privire la posibilitatea intervenției editoriale și a cenzurii.

Practic, oferta pentru preluarea cotidianului Telegraph a ridicat întrebări cu privire la independenţa presei şi la rolul investitorilor străini în instituțiile mass-media, având potențialul de a submina libertatea presei. Parlamentarii urmează să voteze un amendament care ar oferi miniştrilor drept de veto asupra oricărei oferte de cumpărare a unui ziar britanic de către un stat străin.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday