James Cleverly, ministrul de Interne, a declarat că studenții internaționali ar putea “submina integritatea și calitatea sistemului universitar britanic”, în sensul că se folosesc de cursuri ca “modalitate ieftină” de a obține vize de muncă. El a cerut comitetului pentru imigrație să investigheze dacă viza de studii, care permite acestei categorii să lucreze timp de doi sau trei ani în țară, eșuează să atragă “cei mai străluciți și mai buni oameni” în țară.

Cleverly a transmis comitetului că, deși guvernul s-a angajat să atragă studenți talentați din întreaga lume, vrea să se asigure că nu se abuzează de parcursul universitar, în special că oamenii nu se folosesc de acesta doar pentru că, în fapt, vor doar să imigreze în UK. El a motivat că absolvenții internaționali care intră pe piața muncii au cerințe salariale mai mici decât cele reglementate pentru imigranți-lucrători calificați. Este de așteptat ca un raport al în acest sens să fie publicat în mai.

Reprezentanții mediului academic se tem că restricționarea vizelor pentru absolvenți va duce la o scădere drastică a numărului studenților internaționali, care prin taxele de școlarizare, asigură venituri pentru universități. Rachel Hewitt, director executiv al grupului de universități MillionPlus, a declarat că această intenție pare a fi menită să submineze “succesul învățământului superior britanic” în mod voit. Jame Arrowsmith, directorul Universities UK International, a afirmat că este “profund îngrijorat” de termenul scurt de analiză dat de minister.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday