Ministerul rus al Apărării a precizat că unul dintre avioanele de transport Ilyushin Il-76 s-a prăbușit în regiunea Ivanovo, la nord-est de Moscova. Instituția precizează că unul din motoarele aeronavei a luat foc la scurt timp după decolare, fără a detalia.

Potrivit presei ruse, niciuna din cele 15 persoane aflate la bord (opt membri ai echipajului și alți șapte pasageri) nu a supraviețuit. Imaginile postate pe rețelele rusești de socializare, care nu au fost însă verificate de agenția Reuters, arată cum avionul, cu un motor în flăcări și cu o perdea densă de fum, pierde altitudine.

Ministerul rus al Apărării nu a transmis informații oficiale despre starea celor 15 persoane și s-a limitat să spună că nu au existat pagube la sol. La fața locului, au fost trimise echipe ale serviciilor de urgență, precum și o echipă a comandamentului principal al Forțelor Aerospațiale.

Ilyushin Il-76, avion de transport greu, cu patru motoare, a intrat în dotarea forțelor armate în anii 70.

Știrea se actualizează pe măsură ce sunt disponibile informații oficiale…

Surse alternative: Associated Press, Interfax.ru

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday