Compania canadiană a anunțat, printr-un comunicat postat pe bursa de la Torono, că în prezent dispune de fonduri de circa două milioane de dolari americani și că estimează că acești bani vor fi cheltuiți în cadrul activității curente până la sfârșitul lunii mai. Gabriel Resources a precizat că în perioada următoare își va revizui obligațiile financiare actuale și viitoare și capacitatea de a obține fonduri pentru a-și achita datoriile.

În ceea ce privește decizia Curții de Arbitraj Comercial de la Washington, care a hotărât că Gabriel Resources trebuie să plătească țării noastre cheltuieli de judecată și dobânzi de zece milioane dolari, compania canadiană consideră că decizie este una profund viciată. ”Această decizie ignoră în mod flagrant sau interpretează greșit, în mod intenționat, vastele dovezi prezentate pentru a demonstra că decizia României de a refuza autorizațiile necesare a fost motivată politic și fără nicio bază de reglementare substanțială sau obiectivă”, se arată în comunicat.

Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit pe bursa de la Toronto, după aflarea verdictului. Dacă înainte de a fi suspendată de la tranzacționare, vineri, o acțiune era cotată la 0.87 dolari, după reluarea tranzacționării, astăzi, acțiunile au scăzut la 0,04 dolari.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday