Fac un anunţ în premieră la Târgovişte astăzi, pe data de 19 martie va demara Programul Rabla, Rabla Clasic şi Rabla Local. Pentru toţi cei care sunteţi interesaţi, mai ales pentru unităţile administrativ-teritoriale, ştiţi că am majorat prima de casare la 120.000 de lei, dacă doriţi să vă achiziţionaţi o maşină pur electrică şi nu aveţi obligativitatea de a casa o maşină veche“, a declarat ministrul Mediului, Laurenţiu Neculaescu, în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean Dâmbovița.

Anterior, pe 17 ianuarie, ministrul Mediului a anunțat un buget record de un miliard de lei pentru Programul “Rabla Plus”, prin care pot fi achiziționate mașini electrice și hibride. Valoarea tichetelor “Rabla Plus” a fost redusă la 5.100 de euro, de la 11.000 de euro. Pentru achiziționarea unui autovehicul electric hibrid, precum și unei motociclete electrice, valoarea ecotichetului va fi de 2.600 de euro.

Bugetul programului Rabla Clasic a scăzut de la 560 de milioane de lei în anul 2023 la 300 de milioane de lei în anul 2024. Pentru vehicule cu motor cu combustie internă, programul Rabla oferă un tichet în valoare de 7.000 de lei pentru casarea unei mașini vechi, iar pentru casarea a două vehicule uzate suma se ridică la 10.000 de lei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday