Ministerul rus al Apărării a transmis că ucrainenii au atacat sâmbătă noaptea regiunile rusești Belgorod, Kursk, Volgograd și Rostov. În aceasta din urmă, bloggerii militari ruși spun că ucrainenii au țintit fabrica de aviație Beriev (din orașul Taganrog), unde se produc avioanele de mare capacitate Be-200 (cu decolare de pe apă) și unde se repară, printre altele, aeronavele radar A-50. Ucraina a reușit în ultima perioadă să avarieze sau să doboare cel puțin două astfel de aeronave, dintr-un total de opt, câte are Armata Rusă. 

Potrivit mmărturiilor de pe rețelele ruse de socializare dronele au venit dinsprea Marea Azov și s-au auzit cinci explozii în regiunea uzinelor Beriev. 

Guvernatorul regiunii Rostov, unde au fost lansate cele mai multe drone, a clasificat atacul drept unul “masiv” și a adăugat că ar fi fost respins de forțele de apărare aeriană.

Sursă: Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday