Experții în domeniu consideră că grupul de hackeri este parte a serviciilor secrete ale Rusiei. Potrivit Microsoft, în ianuarie, grupul a încercat să spargă ”un procent foarte mic” din e-mailurile membrilor din conducerea corporației, dar atacul a fost descoperit. Acum a încercat să folosească datele furate atunci pentru a avea din nou acces la sistemele Microsoft, dar, precizează compania, noul atac “este mai agresiv și mai precis”. Hackerii ruși folosesc aceeași parolă pe mai multe conturi în speranța că vor primi acces la acestea, dar tentativele de a sparge conturile angajaților Microsoft a crescut de până la zece ori față de atacul, mult mai discret, din ianuarie.

Microsoft precizează că este în contact cu persoanele afectate pentru a le ajuta să își ia măsuri de protecție, fără a preciza despre câte victime a făcut noul atac. 

În ultimele săptămâni, am primit dovezi că Midnight Blizzard folosește informațiile furate inițial din sistemele noastre de e-mail corporativ pentru a obține sau a încerca să obțină accesul neautorizat”, a declarat compania. 

Echipa de securitate a Microsoft urmărește grupul de hackeri ruși Midnight Blizzard încă din decembrie 2020. 

Sursă: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday