Cea de-a treia generație a SUV-ului compact, Peugeot 3008, va avea și o versiune electrică (e-3008), care va fi lansată în această primăvară, cu un pachet de baterii de 72 kWh și un motor electric cu o putere echivalentă a 210 cai putere. Constructorul va pune pe piață și o versiune mild hybrid, cu un motor de 1,2 litri benzină, cu trei cilindri. 

Această autonomie declarată plasează e-3008 în fața Renault Scenic E-Tech, Volvo EV30 sau Tesla Model Y, conform Peugeot. Într-o demonstrație, mașina a fost condusă de la Paris la Grenoble, în sudul țării, apoi la Marsilia, în vest. Pe acest drum, a fost nevoie de două opriri pentru încărcare. Spre comparație, modelele concurente, cu autonomii de sub 460 km, au fost nevoite să oprească de trei sau patru ori.

Directorul departamentului de marketing al constructorului francez a explicat că, în cazul SUV-urilor compacte, autonomia de 500 de kilometri reprezintă o barieră de depășit. El a arătat că acest tip de autoturism este principala alegere într-o gospodărie obișnuită și este folosit pentru călătorii mai lungi, fiind motivul pentru care electrificarea acestui segment a fost dificilă. 

În Franța, prețurile pentru 3008 electric, cu o formă mai aerodinamică decât generația anterioară, încep de la 45 de mii de euro, potrivit presei de specialitate, iar pentru modelul hibrid de la 38.500 de euro. Pentru versiunea electrică, clienții beneficiază de tichetul de 4.000 de euro din partea guvernului, astfel că prețul final ar scădea până la puțin peste 40 de mii de euro. 

Spre comparație, Scenic E-Tech costă de la 36 de mii de euro în sus, Volvo EX30 de la 37.500 de euro, iar Tesla Model Y, fabricat la uzina de lângă Berlin, de la 44 de mii de euro.

Sursă: Automotive News Europe

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday