În timp ce presa americană a aflat că Joe Biden va propune o creștere a taxelor corporative de la 15% la 21%, precum și un impozit de 25% pe averile care depășesc 100 de milioane de dolari, Reuters arată că actualul președinte american se confruntă cu o problemă de imagine pe cât de greu de explicat, pe atât de greu de rezolvat – deși  economia SUA are acum performanțe mai bune decât a oricărei alte țări bogate, cu o creștere puternică a locurilor de muncă, a salariilor și a cheltuielilor de consum, majoritatea americanilor cred că Donald Trump s-a descurcat mai bine în acest domeniu – 60% spun că dezaprobă modul în care Biden a gestionat economia, potrivit unui sondaj FT – Michigan Ross efectuat luna trecută, în timp ce 49% dintre ei spun că stau mai prost cu banii decât la începutul anului 2021, atunci când Biden și-a început mandatul. Cât de adevărat este acest lucru contează mai puțin, atâta timp cât această percepție este dificil de schimbat.

Reuters mai arată că echipa de campanie a lui Biden i-a pregătit acestuia un discurs în care economia va juca un rol important, dar el va adresa și problema avortului, precum și politicile de egalitate pentru americanii de culoare și latino, puse în evidență fața de politicile lui Trump.

De asemenea, alte surse, citate de presa internațională, arată că Biden va anunța construirea unui “port temporar” în Gaza, cel mai probabil un debarcader militar, care va permite livrarea a sute de camioane cu ajutoare pe zi. Astfel, președintele american ar urma să adreseze nemulțumirile alegătorilor din propriul partid față de politica sa de sprijin a Israelului, în detrimentul populației palestinene.

Pe fondul îngrijorărilor cu privire la capacitatea fizică a lui Biden de a conduce SUA încă patru ani, Reuters se așteaptă ca congresmenii republicani, loiali lui Trump, care au blocat majoritatea propunerilor legislative ale lui Biden, “ar putea oferi o audiență zgomotoasă”, situație în care Joe Biden ar putea fi nevoit să se abată de la discursul din prompter, pregătit de stafful său de campanie.

Surse: Reuters, FT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday