Conform martorilor, inițial s-au auzit sirenele de raid aerian, iar racheta a explodat la câteva minute după. “Am fost martorii atacului de astăzi. Vedeți cu cine avem de-a face, nu le pasă unde lovesc. Știu că au existat victime astăzi. Nu știu încă toate detaliile, dar știu că există victime. Ori și-au pierdut mințile, ori nu au niciun control asupra acțiunilor armatei lor teroriste”, a declarat Volodimir Zelenski.

Din primele informații, nu au fost victime printre membrii celor două delegații. Ulterior, întâlnirea dintre Zelenski și Mitsotakis a decurs conform planului.

În timpul unei conferințe de presă comune, Mitsotakis a descris explozia: “În timp ce ne urcam în mașini, am auzit o mare explozie. Este cea mai vie amintire a faptului că aici se desfășoară un război real. Acesta este un motiv în plus pentru care toți liderii europeni ar trebui să vină în Ucraina. Pentru că una este să auzi descrierea din mass-media sau de la președintele Zelenski, iar cu totul altceva este să experimentezi războiul la fața locului”.

Surse: Politico, Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday