În urmă cu doi ani, cargoul “Felicity Ace”, sub pavilionul Panama, a luat foc în apropiere de arhipelagul Azore din Oceanul Atlantic și a fost lăsat în derivă, după salvarea echipajului. Potrivit informațiilor VW, la bord se aflau 3.965 de autoturisme, în valoare de cel puțin 155 de milioane de dolari.

Primul proces a fost deschis în Stuttgart, unde se află unitatea Porsche parte a grupului Volkswagen, de șase reclamanți, între ei operatorul și asiguratorul navei de transport. Cea de-a doua acțiune în instanță a fost intentată la un tribunal din Braunschweig. Potrivit acesteia din urmă, judecătorul are de gând să desfășoare discuții de mediere.

Reclamanții susțin că focul a pornit de la bateria litiu-ion a unui model Porsche și că VW nu i-a informat despre riscul de pericol și măsurile de precauție care ar fi putut fi luate pentru transportarea mașinii. Volkswagen a confirmat procesele, dar a refuzat să facă comentarii suplimentare.

Sursă: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday