Cota de piață a producătorul american de smartpohne-uri a scăzut la 15,7%, ceea ce a trimis compania pe locul patru, comparativ cu locul doi pe care îl ocupa anul trecut, când avea o cotă de piață de 19%. Rezultatele slabe înregistrate de Apple vin pe o piață care s-a contractat cu 7%, relevă datele Counterpoint .

În schimb, Huawei a înregistrat rezultate mult mai bune și a urcat pe locul doi în topul furnizorilor de telefoane. Cota de piață a Huawei a urcat la 16,5%, comparativ cu 9,4% anul trecut. Honor, companie care s-a desprins din Huawei în 2020, a fost singura altă marcă din top cinci care a înregistrat o creștere a vânzărilor în primele șase săptămâni ale anului (+ 2%). Vivo, Xiaomi și Oppo au scăzut cu 15%, 7% și, respectiv, 29%.

Apple a întâmpinat o concurență acerbă din partea Huawei și a fost afectată de politicile agresive de prețuri ale OPPO, Vivo și Xiaomi, concluzionează Counterpoint.

Sursă: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday