Jensen Huang, directorul executiv al Nvidia, a răspuns unei întrebări despre când consideră că computerele vor putea gândi ca oamenii, în cadrul unui forum economic organizat la Universitatea Stanford.  

Huang a adăugat că răspunsul depinde în mare măsură de modul în care este definită gândirea umană. Dacă aceasta se referă la capacitatea de a trece teste la care sunt supuși oamenii, inteligența generală artificială (AGI) va putea realiza în curând acest lucru. AGI este un nivel de dezvoltare al inteligenței artificiale în care aceasta nu mai este limitată de o singură sarcină sau de un set de sarcini, având capacitatea de a îndeplini orice activitate la fel de bine ca un om.

Acum, sistemele AI pot trece teste unde sunt necesare cunoștințe generale, precum examenul de barou, însă nu și teste pentru anumite specializări precum gastroenterologia. Totuși, Huang consideră că în următorii cinci ani vor reuși să treacă orice fel de test. 

Directorul general al Nvidia a spus însă că nu există consens în ceea ce privește definirea modului în care funcționează mintea umană, ceea ce poate face obiectivul de a dezvolta AGI mai îndepărtat. De asemenea, a adăugat că în viitor va fi nevoie de mai multe fabrici de cipuri pentru a face față cererii în creștere.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Bogdan Zhorov / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday