Compania de căi ferate, citată de agențiile de presă de stat, a transmis că incidentul a fost cauzat de “interferențele ilegale ale unor persoane neautorizate”. O sursă din cadrul serviciilor de urgență a fost mai explicită și a transmis, pentru agenția Tass, că un dispozitiv exploziv a avariat un pilon de susținere al podului peste râul Chapaevka.

Serviciul militar de informații al Ucrainei a confirmat pe Facebook incidentul și a precizat că linia era folosită pentru a transporta “încărcătură militară”, în special muniție, produsă la o fabrică din orașul Chapayevsk, la 50 km mai la sud de Samara. Potrivit ucrainenilor, podul nu va putea fi folosit în următoarele câteva săptămâni.

Samara este un oraș de-a lungul râului Volga și este situat la sud-est de Moscova, dar și la granița cu Kazahstanul. AFP amintește că rețeaua feroviară rusească a suferit mai multe incidente de sabotaj, după invadarea Ucrainei.

Surse alternative: Baroon’s/AFP, Ukrinform

Foto: Facebook/The Main Directorate of Intelligence of the Ministry of Defense of Ukraine

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday