Conform britanicilor, în februarie, forțele ruse au pierdut în medie 983 de luptători pe zi. Aceeași sursă precizează că Rusia a pierdut peste 355 de mii de soldați, de la începutul invaziei în Ucraina. Numărul zilnic din ce în ce mai mare de soldați pierduți reflectă angajamentul Rusiei pentru un război de uzură.

Cu o zi înainte, serviciile britanice de informații au precizat că Rusia, cel mai probabil, a oprit zborurile cu avioanele de supraveghere A-50, după ce două astfel de aeronave au fost doborâte de ucraineni, în ultima perioadă. Aceeași sursă mai spune că sectorul militar din Rusia nu va reuși să satisfacă pe deplin nevoile pentru războiul din Ucraina, dar va putea menține superioritatea în acest an. Totodată, rușii vor încearcă acum să profite de faptul că, după ce au pierdut Avdiivka, forțele ucrainene nu au reușit să stabilească poziții fortificate.

Sursă: Pravda 

Foto: Bumbleedee | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday