Guvernul din Yemen a anunțat că vaporul s-a scufundat în Marea Roșie, după mai multe zile în care a luat apă la bord. Reuters precizează că informația nu a putut fi confirmată din alte surse, însă în cazul în care se adeverește, este primul vapor avariat complet în urma unui astfel de atac. 

Autoritățile din Yemen precizează că nava s-a scufundat vineri seara, iar în urma acestui incident a emis un avertisment de “catastrofă ecologică”. Nava transporta peste 41 de mii de tone de îngrășăminte și plecase din Emiratele Arabe Unite şi avea ca destinaţie finală în oraşul bulgar Varna.

Rebelii houthi au lovit, în urmă cu două săptămâni, cargoul britanic în largul coastei Yemenului. De la jumătatea lunii noiembrie, gruparea aliniată Iranului a lansat peste zeci de atacuri în Marea Roșie, într-o operațiune despre care spune că este menită să sprijine palestinienii din Fâșia Gaza. Această rută comercială asigură 12% din traficul maritim global. SUA și Marea Britanie au răspuns cu atacuri aeriene și cu tiruri de rachete împotriva pozițiilor și altor facilități din Yemen ale Houthi.

Sursă: Reuters

Foto: X@CENTCOM

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday