Update duminică, ora 15:30. Autoritățile din Odesa au anunțat că bilanțul persoanelor decedate a urcat la zece. Ultimele două victime sunt o femeie și bebelușul ei de doar opt luni, potrivit anunțului guvernatorului regional, citat de Pravda.ua.

Update ora 21:30. În districtul Lomonosovski din regiunea Leningrad, aproape de Sankt Petersburg, sistemul de apărare antiaeriană a doborât mai multe ținte aeriene deasupra zonei de coastă, a transmis guvernatorul regional. Perimetrul respectiv se află la circa 900 de kilometri de nordul Ucrainei. Potrivit unei publicații locale, citate de agențiile de presă de stat, pe aeroportul Pulkovo, timp de o oră, au fost în vigoare mai multe restricții.

Oficialul rus a spus că nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale și a postat o înregistrare cu momentul distrugerii unei ținte, pe contul său de Telegram.

În Ucraina, în jurul orei 21, Serviciul ucrainean de Urgență a anunțat că, de sub dărâmături, a fost recuperat trupul celei de-a opta persoane decedate, dar și că operațiunile de căutare continuă. Bilanțul persoanelor rănite, la Odesa, a crescut la nouă.

Update ora 13:20. Serviciul de urgență din Ucraina a anunțat, pe Facebook, că bilanțul persoanelor decedate a urcat la patru, după ce de sub dărâmături au fost scoase două trupuri, unul al unui copil de trei ani. Alte cinci persoane au fost salvate și opt au fost rănite, conform anunțului anterior.

Știrea în formă inițială. În regiunea Odesa din sudul Ucrainei, o dronă lansată de Armata Rusă s-a prăbușit într-un bloc de locuințe și a provocat moartea a două persoane și rănirea altor opt. Volodimir Zelenski, președintele țării, a scris pe Telegram că 18 apartamente au fost distruse și că drona era una kamikaze Shahed, de producție iraniană. Potrivit presei locale, șase persoane sunt date dispărute, acestea putând fi sub dărâmături.

În Rusia, guvernatorul regiunii Sankt Petersburg a anunțat că, din cauza unui incident pe care nu l-a detaliat, două clădiri au fost avariate, iar locatarii au fost evacuați. Mai multe publicații rusești au scris explozia ar fi putut fi cauzată de o dronă ucraineană doborâtă, care viza un depozit de combustibil din apropiere. Această informație nu a fost confirmată de autoritățile ruse, nici nu a apărut în presa de stat, iar partea ucraineană nu a emis niciun comentariu.

Incidentul s-a produs într-un cartier din nord-estul orașului, puțin după ora locală 7 (ora 6 a României) și nu s-au înregistrat victime. Totuși, la fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe, inclusiv unele pentru două unități mobile de terapie intensivă. O femeie de 92 de ani a fost spitalizată pentru ”simptome de reacție la stres.

Surse alternative: Reuters, Interfax.ru

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday