Ministerul rus al Apărării a emis un comunicat de presă în care afirmă că a fost efectuată o lansare de antrenament a rachetei balistice intercontinentale cu combustibil solid Yars, de la cosmodromul Plesetsk. Acesta se află în regiunea Arhanghelsk, la circa 450-500 de kilometri de granița cu Finlanda.

Potrivit comunicatului, “au fost îndeplinite toate sarcinile atribuite”, inclusiv atingerea țintei, situate într-un poligon de antrenament din Kamchatka, în Extremul Orient rus. Între cele două unități militare, situate la extremitățile Rusiei, este o distanță de circa 6.000 de kilometri. Ministerul a dat publicității și un videoclip din timpul lansării.

Oficialii ruși din domeniul apărării au declarat, în trecut, că sistemele de rachete Yars sunt capabile să lovească ținte aflate la până la 11 mii de kilometri. Acestea fac parte din arsenalul nuclear al țării. Testul a avut loc a doua zi după discursul lui Vladimir Putin, în care a declarat că NATO se pregătește să atace Rusia și că un atac asupra țării sale ar putea declanșa un război nuclear.

Sursa: Comunicatul Ministerului rus al Apărării

Foto: Sergey Pakhmutov – Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday