La 29 februarie 2024, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 63,1 miliarde de euro, față de 61,4 miliarde la 31 ianuarie 2024, se arată într-un comunicat de presă al BNR. În cursul lui februarie, au avut loc următoarele operațiuni:

  • Intrări de 5,5 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor în valoare nominală totală de 4 miliarde de euro) alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieșiri de 3,8 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 29 februarie 2024 au fost de 69,3 miliarde de euro, faţă de 67.6 miliarde la 31 ianuarie 2024. Plățile scadente în luna martie 2024 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 163 de milioane euro.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday