Electronic Arts (EA) a decis să desființeze 5% din locurile de muncă pe care le are la nivel global, urmând să concedieze aproximativ 670 de persoane. În acest context, a stabilit ca noul joc Star Wars de tip First-Person Shooter, creat de același studio (Respawn Entertainment) care a creat Jedi: Fallen Order și Jedi: Survivor, să nu mai fie lansat. De asemenea, a adăugat că plănuiește să dezvolte mai puține jocuri din serii noi, eliminându-le pe acelea care riscă să nu atingă ținta de vânzări.

“Pe măsură ce am analizat portofoliul Respawn în ultimele luni, ceea ce este clar este că jocurile de care jucătorii noștri sunt cel mai entuziasmați sunt Jedi și bogata bibliotecă de mărci deținute de Respawn (Apex:Legends, Titanfall). Întotdeauna este greu să renunți la un proiect, iar această decizie nu reflectă talentul, tenacitatea sau pasiunea pe care echipa o are pentru joc”, a transmis unul dintre directorii EA.

Compania a anunțat încă din decembrie că urmează o serie de disponibilizări, ce vor fi finalizate până la vară. Aceasta nu este, însă, singura companie care decide să își reducă personalul. În ianuarie, Microsoft a anunțat că plănuiește că concedieze 1.900 de angajați din divizia sa de jocuri, inclusiv de la Activision-Blizzard, abia achiziționată. De asemenea, acum două zile, Sony a anunțat că va da afară 900 de angajați din divizia PlayStation și își va închide studioul din Londra.

Analiștii consideră, însă, că industria jocurilor nu se află neapărat în criză, ci că aceasta intră într-o nouă etapă, bazată pe eficiență și profitabilitate, într-un context de competitivitate tot mai mare.

Sursă: BBC

Foto articol: SW Battlefront II

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday