Conform Ministerului Apărării Naționale, perioada de înscriere a candidaților pentru cele peste cinci mii de posturi de soldați și gradați profesioniști se prelungește până la data de 8 martie 2024. Posturile sunt disponibile în toate cele 41 de județe din ţară și în București.

Astfel, procesul de recrutare și selecție se desfășoară după noul calendar:

  • înscrierea candidaților: 12.02 – 08.03.2024;
  •  selecția candidaților: 19.02 – 15.03.2024;
  •  efectuarea examinării medicale în unitățile sanitare militare: 26.02 – 22.03.2024;
  •  termen final de întocmire a dosarelor de candidat: 03.04.2024.

Reamintim, concursul de adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 18 – 45 de ani, cetățeni români, absolvenţi cel puţin ai primilor doi ani de liceu, fără antecedente penale și fără a face parte din organizaţii incompatibile cu atribuţiile specifice profesiei militare. MApN mai informează că “soldații și gradații profesioniști (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar și îndeplinesc funcții de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare”. Aceștia participă la procesul de instrucție individuală și colectivă, asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului din dotare și pot executa misiuni de pază a obiectivelor militare. De asemenea, SGP sunt chemați în orice situație care afectează desfășurarea normală a vieții (calamități, dezastre naturale sau tehnologice etc.).

În luna ianuarie 2024, salariile fără bonusuri pentru SGP au fost de minimum 2.439 de lei și cel mult 4.126 de lei.

Comunicatul integral al MApN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday