În cadrul ședinței Parlamentului European de marți, a fost adoptat, cu o majoritate de 80% – 536 de voturi “pentru”, 40 “împotrivă” și 39 de abțineri – pachetul de asistență pentru Ucraina, în valoare de 50 de miliarde de euro. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că primele fonduri ar trebui să fie distribuite Ucrainei în martie. 

Totuși, votul de astăzi din Parlamentul European era o formalitate. Deși Ungaria s-a opus pentru o perioadă acestui pachet, la începutul lunii februarie liderii UE au ajuns la un acord pentru a continua cu inițiativa de sprijin a Ucrainei. Noul pachet de ajutor subliniază sprijinul continuu al UE pentru Ucraina, în contextul războiului cu Rusia, care a trecut de pragul de doi ani. 

De asemenea, anterior, Comisia a mai spus că o primă tranșă, în valoare de 4,5 miliarde de euro, din cadrul programului “Mecanismul pentru Ucraina”, urma să ajungă în posesia Ucrainei tot în martie. 

Sursa: Parlamentul European

Foto: Valentyn Natalenko/Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday