Înființat cu doar 10 luni în urmă, Mistral, folosește surse deschise pentru antrenarea modelelor de inteligență artificială, la fel ca OpenAI. Microsoft va prelua o participație minoritară la Mistral și, deși detaliile financiare nu au fost făcute publice, în decembrie fora franceză era deja evaluată la peste două miliarde de euro.

Mistral este a doua companie care furnizează modele comerciale în limbaj disponibile pe platforma de cloud computing Azure a Microsoft. Compania lui Bill Gates a investit deja 13 miliarde de dolari în OpenAI, dar autoritățile de reglementare din SUA, UE și Marea Britanie anchetează această alianță pentru a determina exact cât de mare este puterea Microsoft asupra companiei de inteligență artificială.

Fondată de Timothée Lacroix și Guillaume Lample, care au lucrat anterior la echipele de inteligență artificială ale Meta, precum și Arthur Mensch, care a fost cercetător la DeepMind al Google, Mistral a colaborat deja cu Amazon și Google.

Surse alternative: Microsoft, Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday