SUV-ul electric produs de compania auto franceză a primit un total de 329 de puncte din partea juriului format din 59 de jurnaliști internaționali, reprezentând 22 de țări. Fiecare jurat nominalizează șapte mașini noi care au fost puse în vânzare înainte de sfârșitul anului calendaristic precedent, iar modelele cu cele mai multe voturi alcătuiesc lista finală. 

Ceremonia de decernare a avut loc la Salonul Internațional de la Geneva. Pe locul 2 s-a clasat BMW i5, cu 308 puncte, iar podiumul a fost completat de Peugeot 3008, cu 197 de puncte. Cele trei au fost urmate de Kia EV9 (190 de puncte), volvo EX30 (168 de puncte) și BYD Seal (131 de puncte). Anul trecut, Jeep Avenger a fost votat votată mașina anului, iar, în 2020, câștigătorul a fost Kia Ev 6. 

Potrivit regulilor topului, principalele criterii pe baza cărora ar trebui să fie evaluat un autovehicul sunt designul general, confortul, siguranța, manevrabilitatea și starea generală de funcționare pe șosea, performanța, funcționalitatea, cerințele de mediu, satisfacția șoferului și prețul. Inovația tehnică și raport calitate-preț sunt factori majori, scrie presa de specialitate.

Surse: Autocar, Ansa.it

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday