Directorul general Ryanair, Michael O’Leary, a anunțat că firma sa va primi mai puțin cu șapte avioane Boeing decât se aștepta, ceea ce o va obliga să reducă numărul de zboruri exact în perioada concediilor de vară, cea mai aglomerată a anului. În acest context, O’Leary spune că Ryanair va transfera clienților o parte din costurile întârzierilor de livrări ale Boeing. Astfel, prețurile vor crește, în această vară, cu aproximativ 5%-10%, iar compania estimează că, în următorii cinci ani prețul mediu al unui bilet va fi mai mare cu 10-15 euro.

Ryanair trebuia să primească 57 de modele Boeing Max 8200 până la sfârșitul lunii aprilie, însă producătorul de avioane a notificat transportatorul că nu va primi decât 50 de avioane.

Reuters arată că, cel mai probabil, Ryanair nu va fi singura companie aeriană care se va confrunta cu probleme generate de întârzierile Boeing, care a informat deja mai mulți operatori că încearcă să îmbunătățească calitatea avioanelor sale, după o serie de incidente, de la începutul acestui an.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday