În prezent, nu există o limită a mizei pe care jucătorii o pot plasa pe o singură rotire la jocurile online (slot machine), care prezintă unul din cele mai mari riscuri de dependență. Din septembrie, guvernul va stabili la două lire sterline (circa 12 lei) suma care poată fi jucată de cei cu vârste sub 25 de ani, și la cinci lire (circa 30 de lei), pentru cei cu vârste mai mari.

În 2019, guvernul a redus la două lire sterline limita care poate fi jucată pentru o rotire la aparatele din sălile de jocuri, însă măsura nu a vizat, atunci, și mediul online. Acum, Departamentul pentru Cultură, Media și Sport (DCMS) a salutat un “moment de referință” pentru reglementarea jocurilor de noroc online. Au existat, însă, asociații care au spus că demersul este unul “ratat”, și au insistat că restricția trebuia impusă și pentru celelalte categorii de vârstă.

Potrivit DCMS, tinerii adulți au un venit disponibil mai mic, o dezvoltare neurologică încă în curs de desfășurare, care are un impact asupra percepției riscului și asupra unor factori precum gestionarea banilor. Datele agențiilor britanice indică, de asemenea, o legătură puternică între pierderile financiare cauzate de jocurile de noroc și sinuciderile în rândul tinerilor adulți.

Deși milioane de oameni joacă în siguranță în fiecare zi, dovezile arată că există o rată semnificativ mai mare de probleme legate de jocurile de noroc în mediul online, decât în agenții. Știm, de asemenea, că tinerii adulți pot fi mai vulnerabili atunci când vine vorba de prejudicii cauzate de jocurile de noroc, motiv pentru care ne-am angajat să abordăm aceste două aspecte”, a declarat Stuart Andrew, subsecretar parlamentar de stat pentru Sport, Turism, Patrimoniu și Societatea Civilă în Marea Britanie.

Sursa: The Telegraph

Foto: Artur Szczybylo | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday