Clubul italian Udinese Calcio, din Serie A, a anunțat că pe acoperișul stadionului său vor fi instalate 2.400 de panouri solare, despre care spune că vor produce, în medie, zilnic, 3.000 de kilowați/oră. Producția va acoperi o parte din consumul arenei, potrivit comunicatului emis de club și de compania parteneră, Bluenergy.,

Părțile mai iau în considerare instalarea unui sistem de stocare a energiei, în baterii, pentru a spori eficiența panourilor. Termenul de dare în folosire a sistemului de panouri este luna octombrie. Bluenergy este furnizorul de energie al Udinese din 2018, club căruia  îi livrează doar energie din surse regenerabile.

Reuters amintește că Italia urmărește ca, până în 2030, să își asigure două treimi din necesarul de electricitate din surse regenerabile, conform unei declarații din iunie a ministrului Energiei. Cu toate acestea, dezvoltatorii de parcuri solare și eoliene se confruntă cu multe provocări, inclusiv cu procesul greoi de obținere a autorizațiilor.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday