Constructorul auto american a aplicat reduceri de prețuri între 3.100 și 8.100 de dolari, la mai multe versiuni ale modelului Mach-E din 2023. Defalcat, SUV-ul crossover alimentat cu baterii pe care Ford îl produce în Mexic pornește acum de la puțin sub 40 de mii de dolari, în comparație cu aproximativ 43 de mii de dolari, cât costa până acum. Cea mai mare reducere de prețuri, totuși, este oferită la modelul premium cu baterie cu autonomie extinsă, care începe acum de la circa 46 de mii de dolari, adică cu 8.100 de dolari mai puțin.

Ford a transmis că reducerile de preț au fost luate pentru creșterea “vânzărilor și a utilității pentru clienți” după ce, în ianuarie, vânzările din SUA ale modelului Mach-E au scăzut cu 51%. Tot în ianuarie, Mach-E a pierdut eligibilitatea pentru beneficii fiscale de 3.750 de dolari, după ce au intrat în vigoare noile reglementări privind aprovizionarea cu baterii, menite să elimine componentele chinezești din lanțul de aprovizionare. Numeroase alte modele de mașini electrice au pierdut, de asemenea, beneficii fiscale.

În comparație, Tesla Model Y, care concurează direct cu Mach-E, are un preț de pornire de aproape 43 de mii de dolari, înainte de aplicarea reducerilor fiscale de 7.500 de dolari.

Surse alternative: Reuters, Bloomberg

Foto: Jonathan Weiss | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday