Medicamentul Velsipity a fost aprobat pentru utilizare în rândul pacienților cu vârsta de cel puțin 16 ani, care suferă de colită ulcerativă (CU) și nu au răspuns adecvat sau nu au tolerat tratamentele anterioare, a transmis Pfizer într-un comunicat de presă. Colita ulcerativa este o boala inflamatorie intestinala, care provoacă inflamație si ulcere (leziuni) la nivelul tractului digestiv.

Aprobarea, aplicabilă în toate cele 27 de țări ale Uniunii Europene, se bazează pe două studii avansate care au arătat că medicamentul a fost eficient și sigur la pacienții eligibili. Pfizer a transmis că Velsipity va fi disponibil în fiecare stat membru, după finalizarea proceselor naționale, inclusiv a cererilor de rambursare a medicamentului. 

Aproximativ 2,6 milioane de oameni din Europa trăiesc cu colită ulcerativă. Leerink Partners, o bancă de investiții care deservește companiile din domeniul sănătății, a estimat în octombrie că vânzările medicamentului produs de Pfizer vor atinge 2,2 miliarde de dolari până la sfârșitul deceniului.

Velsipity a primit aprobare pentru utilizare în SUA încă din luna octombrie. Pfizer a solicitat, de asemenea, aprobări pentru medicament în Australia, India și Marea Britanie.

Surse alternative: Pfizer, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday