Decizia este un nou eșec pentru Donald Trump și pune în pericol imperiul său imobiliar. Procurorul general al statului New York, Letitia James, l-a acuzat pe Trump și pe cei doi fii adulți ai săi, Eric și Donald Jr că și-au supraestimat averea cu 3,6 miliarde de dolari pe an, timp de un deceniu, pentru a păcăli băncile și companiile de asigurări să-i ofere condiții de împrumut mai bune.

Astfel, Donald Trump trebuie să plătească 354,9 milioane de dolari, iar fiii săi 4 milioane de dolari fiecare, după ce judecătorul Arthur Engoron i-a găsit răspunzători pentru mai multe acuzații de fraudă. Însă, fostul președinte a negat toate acuzațiile și a susținut că acest caz este unul motivat politic. Avocatul lui Trump a spus că decizia este nedreaptă și va face recurs.

Dacă Trump ar pierde procesul, chiar dacă este civil și nu penal, aceasta ar putea fi o lovitură importantă pentru imperiul său imobiliar. Fostul președinte este acuzat în patru dosare penale, însă este favorit în nominalizările republicane la alegerile prezidențiale de anul acesta.

Surse: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday