Președintele Comisiei de Informații a Camerei, Mike Turner, a declarat că a pus la dispoziția tuturor membrilor Congresului informații referitoare la o “amenințare gravă la adresa securității naționale”, pentru a fi examinate, fără a oferii alte detalii.

“Solicit președintelui Biden să declasifice toate informațiile legate de această amenințare, astfel încât Congresul, Administrația și aliații noștri să poată discuta deschis acțiunile necesare pentru a răspunde acestei amenințări”, a declarat Turner.

Mai multe publicații americane au aflat că amenințarea se referă la Rusia, iar, potrivit ABC News, serviciile secrete americane au aflat că aceasta se pregătește să trimită o armă nucleară în spațiu. Conform aceleiași surse “planurile Rusiei nu vizează aruncarea unei arme nucleare pe Pământ din spațiu ci, mai degrabă, folosirea acesteia împotriva sateliților”.

Presa americană mai scrie că mai mulți congresmeni au descris problema ca fiind gravă, însă au subliniat că nu trebuie să îi alarmeze pe cetățeni.

Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a spus că plănuise deja de la începutul săptămânii, o informare făcută de oficialii din domeniul securității membrilor Congresului pentru a discuta situația.

Surse: CNN, ABC News, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday