29 de persoane au ajuns la spitalele din Kansas City, după atacul din centrul orașului, care ar fi trebuit să celebreze câștigarea Super Bowl de către echipa Kansas City Chiefs. Dintre răniți, 21 au răni împușcate (plus persoana decedată, identificată ca o femeie DJ la un radio local), iar restul au fost loviți în haosul creat după debutul împușcăturilor, în condițiile în care la eveniment participau sute de mii de oameni, chiar un milion după unele surse.

Fiind cel mai popular eveniment sportiv, în mulțime erau numeroși copii și adolescenți. 12 dintre ei, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, au ajuns la spitale, dintre care nouă cu răni împușcate.

Poliția a reținut trei suspecți, doi prinși înarmați chiar în timpul atacului, iar al treilea, câteva ore mai târziu. Nu se cunosc nici motivele, nici modul de operare sau gradul de implicare al fiecăruia dintre ei, nici dacă toți trei au legătură cu atacul în masă, al 48-lea din acest an, petrecut pe teritoriul SUA.

În Missouri, controlul armelor este printre cele mai reduse din SUA, nefiind cerut nici permis de port-armă, nici o altă formă de licență pentru achiziția de armament.

Știrea, în forma inițială:

Autoritățile au ținut o conferință de presă în care au actualizat bilanțul victimelor, care însă este de așteptat să crească în continuare. Un purtător de cuvânt a spus că nu este clar numărul exact al persoanelor rănite, însă că acestea ar putea fi între 10-15. De asemenea, a adăugat că, din primele date, nu sunt și copii printre victime.

De asemenea, primarul din Kansas City, Quinton Lucas, le-a declarat reporterilor că a fost informată Casa Albă despre incident și că aceasta a transmis că oferă “asistență federală în anchetă”.

Update, ora 23.30: Autoritățile au transmis că, în urma incidentului, o persoană a decedat, iar alte nouă au fost rănite grav, trei dintre acestea aflându-se în stare critică. Este de așteptat, însă ca numărul victimelor să crească semnificativ deoarece, la eveniment, erau așteptate să participe în jur de un milion de persoane.

Știrea inițială: Departamentul de pompieri din Kansas City, Missouri, a confirmat că a avut loc un atac armat în apropiere de stația Union din oraș. Momentan nu este clară starea victimelor, însă două persoane înarmate au fost arestate.

Autoritățile au cerut ca oamenii să părăsească zona, în care se aflau mii de persoane care s-au adunat în centrul orașului Kansas pentru o paradă și un miting în care era sărbătorită victoria de duminică a Kansas City Chiefs, la Super Bowl.

Știrea se actualizează…

Surse: The Guardian, ABC News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday