Microsoft anunță că a detectat grupări de hackeri afiliate serviciilor secrete militare ruse, Gărzii Revoluționare a Iranului și guvernelor chinez și nord-coreean, în timp ce încercau să-și perfecționeze metodele de hacking folosind LLM-uri (modele mari de limbaj), care folosesc cantități mari de text pentru a genera răspunsuri care par formulate de oameni.

Microsoft a prezentat descoperirea în timp ce a anunțat o interdicție generală pentru grupările de hackeri susținute de stat, care folosesc produsele sale AI. ”Independent de faptul că există vreo încălcare a legii sau vreo încălcare a termenilor și condițiilor, pur și simplu nu vrem acei actori pe care i-am identificat, pe care îi urmărim și despre care știm că reprezintă amenințări de diferite tipuri. Nu vrem ca aceștia să aibă acces la această tehnologie”, a declarat un vicepreședinte Microsoft.

Oficialii ruși, nord-coreeni și iranieni nu au comentat, momentan, acuzațiile Microsoft. Purtătorul de cuvânt al ambasadei chineze în SUA a declarat că se opune ”defăimărilor și acuzațiilor fără temei împotriva Chinei” și a pledat pentru dezvoltarea ”sigură, fiabilă și controlabilă” a tehnologiei AI.

Sursă: Reuters

Foto: Salarko | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday