Ministerul Apărării din Israel a precizat că forțele sale aeriene au început un ”val extins de atacuri” în Liban. Presa de stat libaneză și mass-media controlată de Hezbollah au raportat mai multe raiduri aeriene asupra unor orașe precum Aadchit, Souaneh și Chehabiya.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului a precizat că va oferi mai multe detalii în următoarele ore. În acest moment, nu este clar dacă răspunsul israelian a provocat victime pe teritoriul Libanului.

Loviturile israeliene au loc după un atac anterior cu rachete asupra orașului Safed din nordul Israelului, despre care IDF susține că a provenit de pe teritoriul libanez, controlat de gruparea teroristă Hezbollah. Acest atac s-a soldat cu cel puțin o persoană decedată și opt rănite.

De la începutul războiului dintre Israel și Hamas, la granița israeliano-libaneză au avut loc constant schimburi de focuri. 

Surse: BBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday