Cercetarea Institutului Internațional pentru Studii Strategice (IISS), un think tank britanic din domeniul relațiilor internaționale, mai arată că Rusia trebuie să facă concesii de calitate a echipamentelor, armelor și munițiilor, pentru a susține războiul din țara vecină încă doi-trei ani. 

O concluzie a raportului este că invadarea Ucrainei a declanșat “o avalanșă de cheltuieli” în sectorul apărării, care au crescut cu 9% din 2022 în 2023, până la 2.200 de miliarde de dolari. Țările NATO sunt responsabile pentru jumătate din această sumă. 

Totuși, războiul din Ucraina a dezvăluit provocările legate de creșterea producției, pentru a ține pasul cu nevoile de pe câmpul de luptă, a subliniat Bastian Giegerich, directorul IISS. Institutul arată că UE va rata obiectivul de a livra Ucrainei un milion de proiectile de artilerie de 155 mm, până în martie. Acesta a mai precizat că Occidentul trebuie să decidă dacă să doteze Kievul cu suficiente arme pentru a da o lovitură decisivă, mai degrabă decât doar suficient pentru a nu pierde războiul”. 

Sursă: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday