UPDATE, ora 12:25: DSU transmite că au fost transportați la spitale, în total, 25 de elevi (14 la Spitalul Grigore Alexandrescu și 11 la Spitalul Marie Curie). Alți opt copii încă sunt evaluați medical în incinta liceului. Deocamdată nu sunt detalii despre starea acestora.

UPDATE, ora 12: DSU transmite că s-a luat decizia transportării la spitalele Marie Curie și Grigore Alexandrescu a 17 elevi cu simptome respiratorii. Alți opt copii sunt evaluați medical la sediul liceului și nu este exclus să fie și aceștia aduși la spital.

Din primele informații, un elev a pulverizat un spray iritant, posibil paralizant, pe holul liceului, în timpul pauzei, după un conflict cu alt elev.

Știrea, în forma inițială:

ISU București-Ilfov a transmis că în incinta clădirii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida (aflat pe bd. Basarabia), a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. În urma evenimentului sunt mai multi elevi care acuză stare de rău.

Până în acest moment au fost evaluați medical 15 elevi și s-a luat decizia ca cinci dintre aceștia să fie transportați la spital. Alți elevi sunt în autospeciala pentru victime multiple și urmează să fie transportați la spital“, au transmis salvatorii. Acțiunea de evaluare medicală este în desfășurare, și mai sunt și alți elevi care acuză simptome medicale similare.

Intervenția este în desfășurare, iar știrea se actualizează pe măsură ce sunt disponibile noi informații.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday