Avocații fostului președinte au depus o cerere de suspendare a deciziei Curții federale de Apel, în timp ce Curtea Supremă a SUA este deja în pronunțare pe un caz diferit, dar care are același fond – decizia Curții Supreme din Colorado, potrivit căreia Trump nu poate participa la următoarele alegeri pentru că a s-a implicat și a incitat la insurecție, pe 6 ianuarie 2021.

Totuși, în niciunul dintre cazurile, deschise de avocații lui Trump, Curtea Supremă nu este chemată să se pronunțe dacă acesta a încălcat sau nu legea sau dacă este vinovat penal pentru incitare la insurecție, strategia avocaților săi fiind aceea de a amâna cât mai mult un astfel de proces. Deocamdată, Curtea Supremă a SUA se va pronunța pe cererea sa potrivit căreia un singur stat (Colorado) nu poate afecta alegerile din celelalte state și pe cea referitoare la imunitate. 

Specialiștii americani în drept constituțional au arătat că avocații lui Trump speră ca toate cazurile sale penale să nu ajungă la un verdict final înainte de alegerile din 2024, în speranța că Trump le va câștiga și va beneficia din nou de imunitate. 

Decizia Curții Supreme referitoare la imunitatea pe care Trump o avea sau nu, cu referire la evenimentele din 6 ianuarie 2021, când încă era președinte, va determina doar dacă procesul lui Trump va putea începe înainte de alegerile din 2024. 

Sursă alternativă: CNN 

Foto: Gints Ivuskans | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday