Anunțul a fost făcut de ministrul adjunct al Transformării Digitale din Ucraina, Mikhailo Fedorov, într-un interviu pentru Reuters. Sectorul producției dronelor kamikaze cu rază lungă de acțiune, de 300, 500, 700 și 1000 de km este în creștere. În urmă cu doi ani, această categorie nici nu exista, a spus acesta.

Potrivit oficialului guvernamental, în cadrul inițiativei BRAVE1, lansată de guvern anul trecut, au fost alocate aproximativ 2,5 milioane de dolari sub formă de granturi pentru startup-urile din sectorul producției de echipamente militare, iar această sumă ar urma să fie majorată de până la 10 ori în 2024.

Spre deosebire de Rusia, unde producția de drone este controlată de stat, majoritatea producătorilor din Ucraina sunt companii private. Potrivit lui Fedorov, doar una din 10 companii care dezvoltă drone capabile să lovească ținte din Moscova și Sankt Petersburg este deținută de stat.

Potrivit oficialului ucrainean, producția de drone militare a crescut de peste 120 de ori în 2023, ca parte a unui efort mai amplu de a dezvolta și produce astfel de echipamente pentru a reduce decalajul față de capacitățile de atac ale Rusiei. Mai exact, a precizat Fedorov, anul trecut au fost produse peste 300 de mii de drone de diferite tipuri, dintre care peste 100.000 au fost deja folosite pe front.

Sursa: Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday