Termoenergetica informează că avaria s-a produs la Magistrala Berceni, care este vechie de peste cinci decenii, pe strada Turnu Măgurele, în zona complexului comercial “Grand Arena Mall”. Nu este clar câte străzi și ce imobile sunt afectate, doar că “punctele termice care alimentează imobilele din zona Tineretului” funcționează normal.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură va fi sistată până în data de 14 februarie 2024, ora 23:30, însă reprezentanții Termoenergetica spun că, pe măsură ce intervenția se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune înainte de termenul estimat.

Inițial, transmite compania, echipele care au intervenit la fața locului au încercat să rezolve avaria fără să oprească furnizarea agentului termic, însă a fost necesară închiderea magistralei din incinta CTE Progresu, pentru evacuarea apei. Conform aceleiași surse, au fost deja începute, în regim de urgență, manevrele tehnice de sectorizare, închidere și golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparația avariei și încărcarea magistralei. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday