Guvernul francez a anunțat că cererea a fost peste așteptările sale, astfel că va relua înscrierile în acest program, destinat persoanelor cu venituri mici, abia la ediția din anul următor.

Conform prevederilor, persoanele cu venituri anuale mai mici de 15.400 de euro pot închiria vehicule electrice pentru 100-150 de euro pe lună. Guvernul a anunțat acest program la finalul anului trecut, însă a fost nevoit să-l lanseze abia la începutul lui 2024, pentru că la momentul respectiv, producătorii francezi au atras atenția că nu au suficiente mașini eligibile.

Inițial, executivul a prevăzut un buget de 1,5 miliarde de euro, care să acopere 20 de mii de contracte de leasing, dar, astăzi, a transmis că va crește bugetul, pentru a soluționa 50 de mii de înscrieri.

Separat, guvernul alocă stimulente între 5.000 și 7.000 de euro pentru achiziția de vehicule electrice. Dacia Spring nu mai este eligibilă în acest program, întrucât este fabricată în China.  

Surse alternative: Reuters, Bloomberg

Foto: VanderWolfImages | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday