Curtea a dat guvernului șapte zile să se conformeze și a respins cererea acestuia de a suspenda sentința pe timpul atacării ei la Curtea Supremă. “Este de netăgăduit că există un risc clar ca piesele exportate pentru aeronavele F-35 să fie folosite în încălcări grave ale dreptului internațional umanitar”, se arată în decizia instanței olandeze, pronunțată într-un caz deschis de Cazul împotriva guvernului olandez a fost introdus de mai multe grupuri pentru drepturile omului.

Olanda găzduiește unul dintre depozitele regionale ale SUA pentru piese destinate aeronavelor invizibile F-35.

Ofensiva masivă, aeriană și terestră, a Israelului în Fâșia Gaza a ucis până acum peste 28 de mii de palestinieni, potrivit autorităților Hamas, și a produs strămutarea majorității celor 2,3 milioane de locuitori ai Fâșiei. Israelul neagă că a comis crime de război în atacurile sale asupra Gaza, care au urmat atacului Hamas din 7 octombrie, în care 1.200 de israelieni au fost uciși și aproximativ 240 au fost luați ostatici.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday