Dries van Agt a fost prim-ministru între 1977 și 1982 și primul lider al partidului Apelul Creștin Democrat. El a ales să apeleze la eutanasie și moară de mână (literalmente) cu soția sa, Eugenie, săptămâna trecută, după 70 de ani petrecuți împreună. The Guardian observă că decesul lor evidențiază o tendință în creștere în Olanda, unde numărul de cupluri care aleg să își pună capăt vieții asistat deși încă rar, este tot mai mare. Din cele aproximativ 1.000 de persoane, care aleg anual calea decesului asistat, aproximativ 5% o fac alături de partenerul de viață.

Eutanasia este legală de mai bine de 20 de ani în Olanda, dar cererile sunt aprobate doar dacă îndeplinesc cumulativ mai multe condiții – persoanele care iau decizia decesului asistat medical trebuie să aibă o suferină fizică continuă, insuportabilă și incurabilă, iar cererea trebuie să fie voluntară și după ce un psihiatru certifică faptul că persoana are discernământ și își dorește în mod argumentat acest lucru. 

Sursă: The Guardian 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday